| DOGO ARGENTINO PORTÁL Pro milovníky plemene nejen argentinské dogy, ale i dalších psích plemen. |
|
| polsko | |
| | Autor | Zpráva |
---|
slawo75
Poeet p?íspivku : 13 Registration date : 09. 06. 09
| Předmět: polsko Sat Oct 24, 2009 2:28 pm | |
| ma niekto skusenosti so štenatami z Polska? Podozrive su ceny, v porovnani asi tak o tretinu nižšie.Neviem či je to na ukor kvality alebo kvantity.Ďakujem | |
| | | Effka
Poeet p?íspivku : 394 Localisation : Bratislava, Slovensko Registration date : 28. 11. 06
| Předmět: Re: polsko Mon Oct 26, 2009 4:14 pm | |
| Ahoj Slawo, zavisi z akej CHS v Polsku si chces kupit stena. Momentalne su tam 2 dobre CHS, ktore maju kvalitne importy a aj dobre stenata. Aspon, co mam ja prehlad. 1. White Hunter 2. San Agnes Ale co aspon ja viem, stence urcite lacno nepredavaju. Od inych chovatelov by som si stena urcite nevzala, pretoze s najvacsou pravdepodobnostou to bude katastrofa. Kvalita argentin z PL bola v minulosti vzdy nizka. | |
| | | Miskyn
Poeet p?íspivku : 108 Registration date : 24. 02. 09
| Předmět: Re: polsko Mon Oct 26, 2009 8:55 pm | |
| Při pořizování štěněte, bych na tvém místě určitě nedbal rčení vysoká kvalita a nízká cena. V podstatě se dá říci, že co dnes ušetříš na ceně štěnětě to pravděpodobně v příštím měsících a v daleko vyšší hodnotě vydáš za veterináře.... I když 100% jistotu nemáš nikdy, tak u dobrého chovatele máš větší jistoty. Co bych ti mohl doporučit jsou chovné stanice tady u nás a na Slovensku. A hlavně určitě nešetři na bear testu atd., i když dnes už většina dobrých chovatelů má svoje štěňata otestovany | |
| | | samar.line
Poeet p?íspivku : 24 Localisation : Mariánské Lázně Registration date : 26. 11. 08
| Předmět: Re: polsko Tue Oct 27, 2009 3:20 pm | |
| Cauky, presne jak pise Eva v Polsku jsou 2 opravdu kvalitni stanice ktere uvadi. Mam dva importy od White Hunter, pes Cusco White Hunter je Junior Ch. a ceka na Championa CR, DKK 0/0 atd. a fenku Dido White Hunter ktera byla ze 3 vystav v CR 2krat V 1, CAJC, Best of Junior a jednou V2. Taky mohu potvrdit ze opravdu nebyla cena nizka ale bezna jakou date v evrope za kvalitni zvire (napr.Italie ,Francie) Vice info najdete na mych webkach http://samarline.cz
Naposledy upravil samar.line dne Wed Oct 28, 2009 12:20 pm, celkově upraveno 1 krát | |
| | | Nelli
Poeet p?íspivku : 327 Localisation : Hamry nad Sázavou Registration date : 25. 11. 06
| Předmět: Re: polsko Wed Oct 28, 2009 1:26 am | |
| Dobrý den, já souhlasím, také, že tyto 2 CHS jsou OK, ale musím taky připomenout, že spojení, které tu polský majitel-chovatel nabízel( před časem), je dle mého názoru také velmi kvalitní. Jak krevně, tak exteriérem, jsou oba rodiče výborní.V Polsku se DKK nedělá, ale pes Achalay je ve Francii a tam ano a myslím, že má nuly. Je to tohle spojení a myslím, že by tu mělo zaznít, aby to nevypadalo, že tento chovatel je z těch, kteří mají spíše ty "horší" odchovy.. https://dogoargentino.niceboard.com/nabizim-f10/litter-c-prada-de-los-hijos-de-la-luna-x-achalay-del-bagual-t630.htmNelli | |
| | | Nelli
Poeet p?íspivku : 327 Localisation : Hamry nad Sázavou Registration date : 25. 11. 06
| Předmět: Re: polsko Wed Oct 28, 2009 1:30 am | |
| Fenku C´Pradu jsem viděla loni ve Wroclawi naživo a je opravdu moc pěkná.Hned mě zaujala a nakonec byla , tuším ze 4 fen, první ve třídě mladých u italského rozhodčího.Je po výborných rodičích, stejně jako pes Achalay del Baguál... | |
| | | Effka
Poeet p?íspivku : 394 Localisation : Bratislava, Slovensko Registration date : 28. 11. 06
| Předmět: Re: polsko Wed Oct 28, 2009 11:14 am | |
| Ahoj Nelli, suhlasim s tebou, ze Prada je pekna, aj ked teda ja som ju videla iba na fotkach. Bohuzial u Achalaya uz ten nazor nezdielam, mne osobne sa tento pes nepaci, tak ako aj ostatni spanielski psi odchovani za posledne roky v ramci Spanielska ma problem s prilis gulatou hlavou. Navyse, viaceri dobre vieme, ze bohuzial nema korektny zhryz. Dalej som mala moznost vidiet aj po Achalayovi fenku, ktora je importnuta v Rakusku a teda nic moc... Tot iba moj nazor. | |
| | | slawo75
| Předmět: Re: polsko Wed Oct 28, 2009 12:13 pm | |
| | |
| | | Nelli
| Předmět: Re: polsko Wed Oct 28, 2009 7:25 pm | |
| "vdaka vsetkym za rady, osobne tiez preferujem česlo-slovensko, ale chcel som sa uistit" ....A ujistil jste se tedy nakonec v čem??Mohu-li vědět... Eví, jasně, souhlasím i já s Tebou. Achalaye jsem zas neviděla já a jak Ty o mně víš ( hehe), mně se tyhle hlavy zase líbí, což je právě ten subjektivní názor a těch by tu bylo asi mraky, kdyby se tedy ještě někdo zapojil...O skusu jsem také zaslechla, ale neviděla jsem psa. No , víme, že se chová i na fenách se špatným skusem, ne jen na psech( když se projeví dýl, nebo ho na bonitaci i výstavě přehlédnou, nebo ho tolerují třeba do známky VD, někteří atd....)A to asi všude.Ale fakt jsem chtěla jen upozornit na to spojení, pro ty ostatní, kteří o něm neví, aby věděli, že je to dobré spojení,papa a pane "slawo75"-nashledanou a pěkný zbytek dne
Naposledy upravil Nelli dne Thu Oct 29, 2009 1:04 am, celkově upraveno 1 krát | |
| | | samar.line
Poeet p?íspivku : 24 Localisation : Mariánské Lázně Registration date : 26. 11. 08
| Předmět: Re: polsko Wed Oct 28, 2009 7:51 pm | |
| Taky by me zajimalo v cem se slawo 75 teda vlastne ujistil. Co se tyce toho spojeni fenka se mi moc libi dokonala pigmentace, krevne taky mocinky zajimave, pes taky neni spatny, ale neni to uplne me gusto a pokud tam neni vporadku skus, tak bych mel jasno zda kryt timto psem. | |
| | | Effka
| Předmět: Re: polsko Wed Oct 28, 2009 10:43 pm | |
| Cauky Nelli, jasne, ze som to nijako nemyslela voci Tebe, zato som tam napisala, ze je to iba moj subjektivny nazor. Ty dobre vies, ze mne sa zasa pacila hlavy s menej vyraznymi stopmi a nie prilis gulatym temenom. Ale to je uz vec vkusu, kto co preferule. Sto ludi, sto chuti, ci ako sa to hovori... To pre proste bohuzial specifikum "voneho" chovu, ze sa kryje aj s tym, co by v "riadenom" chove nepreslo. | |
| | | slawo75
| Předmět: Re: polsko Thu Oct 29, 2009 8:05 am | |
|
Naposledy upravil slawo75 dne Thu Oct 29, 2009 1:33 pm, celkově upraveno 1 krát | |
| | | margot
Poeet p?íspivku : 132 Localisation : Tanvald Registration date : 22. 11. 07
| Předmět: Re: polsko Thu Oct 29, 2009 1:26 pm | |
| Tak já přidám taky svůj názor. C Pradu znám docela dobře. Jak psala Nelli prvně jsme jí asi všichni viděli ve Wroclavi a tam vypadala fakt skvěle. Má super pigment a pěknou hlavu. Jsme s ní skoro na každé výstavě v Polsku. Můžu říct, že čím je starší tím má hodně prohlé záda a už nevypadá tak skvěle. Ze začátku nás porážela teď porážíme my jí. Myslíte cenu 1000 zlotých za toto spojení? Nějaký moc levný cca 6300,- Spíš bych myslela 1000 euro. | |
| | | slawo75
| Předmět: Re: polsko Thu Oct 29, 2009 1:35 pm | |
| - margot napsal:
- Tak já přidám taky svůj názor. C Pradu znám docela dobře. Jak psala Nelli prvně jsme jí asi všichni viděli ve Wroclavi a tam vypadala fakt skvěle. Má super pigment a pěknou hlavu. Jsme s ní skoro na každé výstavě v Polsku. Můžu říct, že čím je starší tím má hodně prohlé záda a už nevypadá tak skvěle. Ze začátku nás porážela teď porážíme my jí.
Myslíte cenu 1000 zlotých za toto spojení? Nějaký moc levný cca 6300,- Spíš bych myslela 1000 euro. cena 1000 zlotych je z CHS Nido del condores, pet a 3000 zlotych show, viac je na forume čo som dal hore | |
| | | Miskyn
| Předmět: Re: polsko Thu Oct 29, 2009 2:31 pm | |
| No nic proti, ale za takovou cenu si dokážu představit maximálně psa bez PP nebo s vážným defektem. Pokud je to pes s PP tak bych spíš věřil tomu, že jsou falešny nebo že se v linii vyskytla nějaká vážná onemocnění (např DKK, BEAR atd.). Každopádně je velice zajímavý příspevek od Slawo75, nicméně u kvalitního psa s PP bych opravdu počítal s cenou od 1000 EUR. Po pravdě řečeno, když tak uvažuju nevím o jediném plemeni psa u nás, které by se s PP prodávalo kolem 6000,--. Příliš nízká cena je vždy podezřelá . | |
| | | samar.line
| Předmět: Re: polsko Thu Oct 29, 2009 3:56 pm | |
| Mohu jen potvrdit ze cena opravdu kvalitniho zvirete v zahranici, v Evrope mysleno, protoze prime importy z Argentiny napr. jsou financne podstatne narocnejsi, zacina na 1000 euro a konci cca na 1500 euro. Slawo 75 to nebylo nic proti, jen zvedavost. | |
| | | Effka
| Předmět: Re: polsko Thu Oct 29, 2009 4:21 pm | |
| Ahojte, to ani neverim, ze niekto predava stence za taku nizku cenu. Urcite to bude slabota. Presne tak, suhlasim s Miskynom, cena je podozrivo nizka. Kvalita sa pohybuje cca. 1000 - 1500 Euro, ako napisal Samar Line. Kto dava do steniat maximalnu kvalitu, ktora sa zacina vyberom spickoveho krycieho psa, ide cez spickovu stravu, starostlivost, atd., si nemoze dovolit predavat stence pod 1000 Euro. Pretoze su tam velmi vysoke "naklady" alebo ako to mam nazvat. Kto si kupi nekvalitnu fenu, ide s nou raz v zivote na vystavu, len aby ju uchovnil, nakryje so psom s "najblizsej dediny" (ktoreho majitel berie minimalny kryci poplatok), potom krmi Tesco granulami a stenata ma zavrete cely cas v "kurniku", v spine, nesocializovane, tak potom si asi moze dovolit predavat stence "za babku". Nevraviac o tom, ze potom novy majitel takehoto stenata chodi na veterinu ako na klavir... A ked ho vytiahne prvy krat na vystavu, tak je cely rozcarovany, ze sa to na argentinu pomaly ani nepodoba... | |
| | | slawo75
| Předmět: Re: polsko Thu Oct 29, 2009 4:43 pm | |
| - slawo75 napsal:
- margot napsal:
- Tak já přidám taky svůj názor. C Pradu znám docela dobře. Jak psala Nelli prvně jsme jí asi všichni viděli ve Wroclavi a tam vypadala fakt skvěle. Má super pigment a pěknou hlavu. Jsme s ní skoro na každé výstavě v Polsku. Můžu říct, že čím je starší tím má hodně prohlé záda a už nevypadá tak skvěle. Ze začátku nás porážela teď porážíme my jí.
Myslíte cenu 1000 zlotých za toto spojení? Nějaký moc levný cca 6300,- Spíš bych myslela 1000 euro. cena 1000 zlotych je z CHS Nido del condores, pet a 3000 zlotych show, viac je na forume čo som dal hore dogo-argentino.pl to je stranka tam su fenky za 1500 zlotych, dalej som "szukal" na nete a zarazilo ma , že papierove štenata. ja len hladam peknu fenku ale o tom potom | |
| | | Miskyn
| Předmět: Re: polsko Thu Oct 29, 2009 9:23 pm | |
| ja len hladam peknu fenku ale o tom potom?? Chápu kam tím asi Slawo75 míříš, ale pokud se opravdu rozhodneš vzít fenku od takových já bych jim snad ani neříkal chovatelé, tak bych na tvém místě byl opravdu opatrný. Důvody jsem tu uvedl už vícekrát, ale souhlasím v tomhle s Effkou a pokud sis toho ještě nevšimnul tak spousta lidí, co ti tady píše jsou buď začínající, ale většinou už zkušení chovatelé. Proto bych tyto rady nebral nadarmo. Většině z nich záleží na plemeni, na standardu ale především na špičkové úrovni a zdraví jejich odchovů. To se nedá porovnávat s těmi množiteli co tady o nich píšeš. Pro některé z nich jsou granule značky TESCO i tak moc drahé. Často ti ani neukáží psa i fenu štěňat a vzít si od nich pejska je vyložený hazard, také pro ně je typické, že se snaží štěňat zbavit co nedříve, zhruba do 5 týdnů. A to že by měli odčervovat a očkovat, natož nějaká fáze socializace, tak ani toto základní jim často nic neříká.... Stačí se jen podívat na fotky psů chovatelů na těchto stránkách a porovnat to s tím co uvidíš tam a neříkej mi, že v tom není rozdíl.... Každopádně se tě tímto nechci nějak dotknout ale když by sis spočítal jenom materiální náklady, že by štěňata od doby jejich narození i s fenou krmili Purina Proplan, dále nezbytné testy jako BEAR, DKK atd. a veterinární prohlídky plus náklady na rodiče a vystavování, tak jenom na těchto nákladech hravě přeskočíš 10 000 Kč na štěně . Každopádně by zdraví štěňat a jejich dobré umístění mělo být vždy na prvním místě správného chovatele a věř tomu, že většina těch opravdu dobrých to nedělá pro peníze. | |
| | | Nelli
| Předmět: Re: polsko Fri Oct 30, 2009 1:01 am | |
| Dobrý den a ahoj, já jen k té ceně, když píše pan slawo75 to, že 1000 zlotých je za tzv. PET štěňata, znamená to, že to je cena za štěně, které nebude na výstavy a pravděpodobně ani do chovu, tzn., zřejmě nestandardní,tzv."odpad", proto ta nízká cena. No a ekonomická situace v Polsku asi nebude nijako růžová a poptávka po AD zřejmě taky, tak asi i -Nido de Condores- šla s cenou dolů. Jinak, ona má zrovna celkem slušné spojení.Aspoň krevně a pes je taky relativně OK,hlavně krevně, ale i exteriér je OK( neříkám, že je to mistr světa..), má i nulovou DKK.Fena nevím, mně se na fotkách kdovíjak nelíbí, ale je myslím z OK spojení( no nevím právě v tuto chvíli už..).Někdy jde pod cenu i slušný chovatel a prodělá a nemá to nic společného s tím, jak nakonec dopadne exteriér štěňat, tak to prostě chodí. A je tomu i u nás s těma cenama a myslím i jinde a bylo to a bude a nikdo s tím nic nenadělá a je to stále dokolečka...Je to na každém, co si kde koupí.Stejně až později, pokud se začne majitel zajímat o chov, genetiku,studuje rodokmeny, jezdí na výstavy, vidí více psů, může nabrat zkušenosti, pak teprve zjistí, jestli má doma kvalitní zvíře, nebo "pet". Pokud pane slawo75 jste začátečník, tak sice je Ok, že se tu ptáte na názory, ale stejně Vám to myslím nezaručí nic moc, že si zrovna vyberete toho , nebo tu - nej z nej.. Ale štěně za 6 tisíc, to opravdu je buď nestandard, nebo bez PP.O tom žádná.. Nashledanou | |
| | | Effka
| Předmět: Re: polsko Fri Oct 30, 2009 2:01 pm | |
| Ahoj Nelli, na zaklade toho, co si pisala som mrkla webky... Inak by ma to ani nenapadlo, som myslela, ze su to nejaki mnozitelia... Ktori iba mnozia a potom to predavaju za smiesne sumy.... Ale teda prekvapilo ma, ze nema zle zvierata, navyse importy zo Spanielska a jeden z nich konkretne Chaco del Bagual a tento pes urcite nie je zly... Je to brat Coraje del Bagual a Coraje sa mne osobne velmi pacil. To som potom fakt zaskocena, preco predava stenata za take fakt nizke ceny... Krv je tam dobra... Podla mna sa tam vo vrhu muselo najst aj zopar peknych steniat. Videla som, ze ma urobene aj DKK... No nechapem to potom... | |
| | | slawo75
| Předmět: Re: polsko Sat Oct 31, 2009 8:31 am | |
| presne ako piše Eva, linia vyzera celkom fajn, je možne že je to dosledok krizy. a čo sa tyka DKK a BAER myslim že každy kto aspon trochu pozna AD tak bez toho štena nekupi. No a množitel sa da celkom rychlo rozoznat po prvom telefonate alebo po maile, mam v živej pamati ako jeden "chovatel" klesol z 30 000 na 15000-9000-3000 a nakoniec boli že darujem, no ale už chova zase niečo ine čo je momentalne kool | |
| | | ANAH
Poeet p?íspivku : 300 Localisation : Velké Skaliny Registration date : 21. 03. 07
| Předmět: Re: polsko Mon Nov 02, 2009 1:54 pm | |
| Ahoj všem,
jak už psala Nelli, Eva a i Slavo.... určitě za to může i krize. CHS není úplně známá, takže si třeba nemůžou dovolit prodávat štěnata za lepší cenu, přeci jen nikdo není charita a nechat si doma štěnata i do půl roku a víc, není žádná sranda. Možná tohle je důvod nízké ceny? Je pravda, že cena by se měla držet, ale bůhví jak je to v Polsku?
A Slavo, asi by jsi se hodně divil,ale plno lidí ještě vůbec neví co je to BAER a proč by se měl BAER dělat, bohužel je to tak. I když trošku pozitivity tady je, pomaličku, pomaličku se začíná situace o vědění DKK a BAER zlepšovat.
hezký den všem Jana | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: polsko | |
| |
| | | | polsko | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |