DOGO ARGENTINO PORTÁL
DOGO ARGENTINO PORTÁL
DOGO ARGENTINO PORTÁL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
DOGO ARGENTINO PORTÁL

Pro milovníky plemene nejen argentinské dogy, ale i dalších psích plemen.

PříjemPříjem  PortálPortál  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  PřihlášeníPřihlášení  

Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné,

Goto down 
3 posters
AutorZpráva
Miskyn

Poeet p?íspivku : 108
Registration date : 24. 02. 09

Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné, Empty
PříspěvekPředmět: Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné,   Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné, Icon_minitimeTue Feb 02, 2010 3:06 pm

jak to dokládají následující díly "caza de jabali con dogos1, 2, 3 atd". A bohužel, pokud nejsou dobře chráněny, tak při lovu na divočáky to někdy docela dost vážně schytaj... Nechápu, proč jim alespoň nepořídí kevlarovy vesty a chránič krku, když už se touto "zábavou" chtějí prezentovat Evil or Very Mad
https://www.youtube.com/watch?v=E8vyrcbk0kw
a
https://www.youtube.com/watch?v=7V8p4H1SF58
a
https://www.youtube.com/watch?v=GSHIavR25OE&feature=related

Upozorňuju, že zábery jsou pro silnější povahy Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Návrat nahoru Goto down
oslanec luboš

oslanec luboš

Poeet p?íspivku : 147
Registration date : 25. 05. 08

PříspěvekPředmět: Re: Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné,   Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné, Icon_minitimeThu Feb 04, 2010 12:08 am

tie zabery su ozaj tvrde ! ale po druhej strane vydno ze ta AD co ju siju je neskutocne stastna Smile lovila a na to je vyslachtena a vdaka ludom co snou este lovia nestraca svoju funkcnost a vynimocnost .Ano je to tvrde ale vydno ako svojmu dvojnohemu kamosovi dôveruje a nacha sa dost tvrdo osetrit . Mam vlastnu skusenost po nechcenom strete z diviakmy a vydel som co môj pes musel zazit a prekonat ked mal vyse 100 stehov po tele a odrezany triceps ale zil a cakal tam na mna do druheho dna v kaluzi krvy .... ked sa vyliecil tak bi lovil znovu a znovu je to vynimocny pes a ja tym co snou lovia fandim
Návrat nahoru Goto down
http://www.argentinskadoga.net/
Miskyn

PříspěvekPředmět: Re: Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné,   Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné, Icon_minitimeThu Feb 04, 2010 10:26 am

Já na to mám více kontroverzní pohled. Viděl jsem např. video na youtube, kde používají AD k odchytu živých divočáků. Kdy Argentiny divočáka stopnou a lovci ho živýho svážou a převezou jinam. Bylo to myslím v Texasu a druhy bylo z Argentiny, nejspíš. Měli dogy perfekně vybaveny kevlarovymi vestami a chrániči krku. Ale i tak pár šrámů schytali ale nebylo to tak velky.

Na druhé straně stojí tyto videa, kde jsou psy minimálně nebo nejsou vůbec chráněny. Ty já poměrně razantně odsuzuju, byl jsem i na stránkách těchto lovců a během pár let přišli o poměrně hodně psů. A bylo evidentně vidět, že o psy jim zase tolik nejde a také sebou nosily lékárnu se šitím. Tím chci jen dodat, že pokud by je místo toho měli lépe chráněny, tak ztráty na životech by byly daleko menší.

K tomu, co se stalo vám, musím říci, že mi to je velice líto, ale souhlasím s tím že Argentinsky dogy jsou vážně úžasny psy v tomto ohledu. Viděl jsem psa, který se do divočáka zakousl a i když od něj dostal několik zranění a i opakovaně do jednoho místa, tak ze zákusu nepovolil ani o milimetr, dokud ho lovci nedostali a i pak ho stále držel v pevným stisku, i když bylo evidentní, že už je hodně vysílený. V tom si myslím, že jsou jedinečny. Jen škoda, že se těchto vlastností nedá využít, když bychom to nejvíce potřebovali, třeba ve výcviku... Twisted Evil
Návrat nahoru Goto down
oslanec luboš

oslanec luboš

Poeet p?íspivku : 147
Registration date : 25. 05. 08

PříspěvekPředmět: Re: Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné,   Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné, Icon_minitimeThu Feb 04, 2010 10:36 pm

MÁŠ PREVDU KEBI SA TIE VLASTNOSTI KTORE MA PRENIESLI NA VÝCVIK TAK BI BOLA AD. MYSLIMLEPŠIA NEŽ NIEKTORE PRAC. PLEMENA JA SNIMY MAKAM HODNE A JE TO NIEKEDY OZAJ O NERVY VYMISLET AKO NA NU A ZAUJAT JU HLAVNE U FEN TO NEJDE TAK LACHKO (OSOBNA SKUSENOST) TAM TO MUSI CLOVEK AKO ZO ZENSKOU LEN PEKNYM SLOVOM KDESTO PES ZNESIE AJ NATLAK Smile ALE KTO CHCE MAT ARGENTINU AKO NEM. OVCIAKA TAK NECH SI HO AJ KUPI bounce ALE NO. MU VZIVOTE NEDA TO CO ARGENTINA JE TO SILNY A VRUCNE MILUJUCI HAVINO A KED TO PRIDE A JE TO VAZNE ZAZIL SOM !TAK CLOVEK BI NEVERIL AKO RYCHLO TO RIESI ALE OTOM ANI PISAT NEMôZEM tongue
Návrat nahoru Goto down
http://www.argentinskadoga.net/
El doguero

Poeet p?íspivku : 55
Registration date : 04. 06. 09

PříspěvekPředmět: Re: Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné,   Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné, Icon_minitimeThu Feb 04, 2010 11:33 pm

Ono je to skutečně trochu kontroverzní a musím souhlasit s tím, že pokud můžu psu pomoci, tak bych to měla udělat. Kevlarové, nebo minimálně kožené chráníče by při takovémto způsobu lovu měly být asi samozřejmostí. Někdy bohužel o ty psy až tak nejde a zejména v USA si dost zakládají především na hodně krvavé podívané.
Lov černé zvěře je neskutečně nebezpečný pro každého psa, zejména ale ti, kteří tzv. "jsou do prasat natvrdo" jsou v ohrožení života. I naši myslivci tohle dobře znají, hlavně mäjitelé bulteriérů, kteří loví do jisté míry podobným způsobem. Argentina má oproti bulíkovi výhodu mnohem větší rychlosti a mrštnosti, na druhou stranu pro prase je velký pes snadněji zranitelný. Právě proto jsou taky AD tak houževnaté.
Bohužel u nás nejsou oficiálně uznané jako lovecké plemeno, na rozhovor s paní z ČMMJ asi nikdy nezapomenu, opravdu dáma "na svém místě". scratch Na druhou stranu můžu potvrdit, že lov je-li jim umožněn je nesmírně baví.
Naší fenu jsme jednou sundávali z prasete tak, že ji přítel musel prakticky odškrtit, jinak by nepustila. Na naháňkách dávala absolutní přednost černé zvěři a nějaká srnčí ji naprosto nemohla rozhodit, byť ji přeběhla před nosem. Přitom ale zůstávala ovladelná.
Ta houževnatost a tvrdost se bohužel při klasickém výcviku projevuje úplně jinak než u NO a dá skutečně hodně práce nasměrovat ji tam, kam potřebujeme. Na druhou stranu musím naprosto souhlasit - kdo chce psa, který funguje jako ovčák, ať si pořídí ovčáka.
Návrat nahoru Goto down
http://Dogoargentino-furiainfernalis.estranky.cz
Miskyn

PříspěvekPředmět: Re: Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné,   Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné, Icon_minitimeFri Feb 05, 2010 12:37 am

To: Oslanec Lubos:
Škoda, že dál to rozvinout nemůžete, ale je pravda že to jsou palice dubovy když po nich člověk něco chce a zrovna jim to nevoní... To se pak klidně můžete stavět na hlavu a s nima to ani nehne, ale o tom snad nemusím ani mluvit... Laughing

Je velká škoda, že u nás nejsou AD oficiálně uznané jako lovecké plemeno, k čemuž byly paradoxně vyšlechtěny a mají to silně zakořeněno v genech. Ale co se dá dělat, i u jiných byrokratických rozhodnutích často zůstává rozum stát, jak toho jsme často svědky. Argentiská doga by si tak trvale uchovávala v genech to co tam již má a co prostě k tomuto plemeni jednoznačně patří Exclamation

No a co se týká NO, mě se docela líbí, jsou to takovy dříči, opravdu se nechají drilovat cely hodiny vkuse, ale osobně se mi z ovčáků víc zamlouvá Malinouis, myslím si že je často přehlížen ale co jsem měl možnost vidět, tak mi přijdou vic samostatny než NO. A je pravda, že najít cvičák, kde se k AD nebudou chovat univerzálním způsobem jako by byla ovčák je opravdu někdy docela velký probém Rolling Eyes
Návrat nahoru Goto down
El doguero

Poeet p?íspivku : 55
Registration date : 04. 06. 09

PříspěvekPředmět: Re: Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné,   Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné, Icon_minitimeFri Feb 05, 2010 11:41 am

Ovčák je univerzál, naprosto nic proti nim nemám (mometálně máme dva doma Smile ),jen jsem chtěla říci, že argentina nikdy nebude cvičit jako ovčák. Což samozřejmě neznamená, že není schopna skládat univerzální zkoušky, ev. být služebně vedena. Fakt je, že na většině cvičáků se na ně kouká jako na okrajové nepracovní plemeno, i když u nás jeden čas bylo občas na place víc AD než NO Laughing
Nejhorší bývá rozumná domluva s figurantem, většinou ale, když figurant uvidí, že pes slušně kouše přestane řešit plemeno. I když některé typické projevy při obraně bývají často figurantem zpočátku špatně chápány.
Maliňíci nejsou zrovna moje krevní skupina, bývají to dost nerváci a hlavě mi na nich vadí ta asociálnost. Loni v Roudnici těch asociálů bylo bohužel k vidění celkem dost. Na druhou stranu, pokud makaj, je na ně super pohled!
No argentiny jsou prostě nej. Když jsem ještě chodila hlídat o "super" zážitky s našimi argentinami a lidmi nebyla nouze... Zvlášť silvestry byly povedené...
Návrat nahoru Goto down
http://Dogoargentino-furiainfernalis.estranky.cz
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné,   Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné, Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Argentinské dogy bohužel nejsou nezranitelné,
Strana 1 z 1
 Similar topics
-

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
DOGO ARGENTINO PORTÁL :: RŮZNÉ-
Přejdi na: