| DOGO ARGENTINO PORTÁL Pro milovníky plemene nejen argentinské dogy, ale i dalších psích plemen. |
|
| Mám problém u štěněte s v flekem na zádech a boláky... | |
| | Autor | Zpráva |
---|
Miskyn
Poeet p?íspivku : 108 Registration date : 24. 02. 09
| Předmět: Mám problém u štěněte s v flekem na zádech a boláky... Mon May 11, 2009 3:05 pm | |
| Chci se zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenost. Nejdřív se mu udělaly zarudly boláky pod předními tlapkami a hrudníku. Potom v oblasti zad, kde mu silně vypadává srst. Celé ho to svědí, snažím se aby to nekousal a neškrábal ale jde to těžko. Když si to vykouše resp. srtupy strhne, je pod nimi mokvavá rána, která se špatně hojí. Nevím co s tím.
Byl jsem u veterináře, ale ten mi na to nic nedal. Říkal, že to je asi ze špíny. To je ale blbost, protože ho udržuju v čistotě a spí doma v pelíšku, který mu udržujeme. Pejska když je potřeba také koupu.
Nejdřív jsem si myslel, že to má od blech, ale koupil jsem mu antiparazitní obojek a žádné nemá.
Spíš si myslím, že to je nějaká alergie, možná i na ten obojek nebo nějaký parazit. Zítra jedu snad za lepším veterinářem, tak uvidím co mi řekne on.[b] | |
| | | ElDemonioBlanco
Poeet p?íspivku : 176 Age : 52 Localisation : SLOVENSKO Registration date : 20. 05. 07
| Předmět: Re: Mám problém u štěněte s v flekem na zádech a boláky... Mon May 11, 2009 4:07 pm | |
| Chod inemu veterinarovi cim skorej ! Odkial si ? | |
| | | Effka
Poeet p?íspivku : 394 Localisation : Bratislava, Slovensko Registration date : 28. 11. 06
| Předmět: Re: Mám problém u štěněte s v flekem na zádech a boláky... Mon May 11, 2009 7:10 pm | |
| Ahoj, ak mas istotu, ze to nie je alergia na zradlo, ale kontaktna alergia, co asi pravdepodobne aj bude, skus humanne antibiotika Ospexyn, kupat medicialnym samponom Nolvasan (pripadne Peroxiderm) a podavat Dermanorm - je to bud olej, cize davat do zradla, alebo kapsule. Je tam vytazok z Pupaky, ktora priaznivo posobi na kozne problemy. Samozrejme to skonzultuj s vet. lekarom. Dalej sa skus vyhybat vysokej trave, prhlave, krikom, atd...proste vysokemu porastu v lese, ci na poli, alebo luke. Cau, Eva. | |
| | | Miskyn
| Předmět: Re: Mám problém u štěněte s v flekem na zádech a boláky... Mon May 11, 2009 10:48 pm | |
| Jsem z Dobrušky z Orlických hor, je tu docela problém sehnat dobrého veterináře, protože většina co tu je se nespecializuje a dělají všechna zvířata. Teď jsem sehnal jednoho co se specializuje jen na psy a kočky, tak uvidíme. Také prodává přitom krmivo tak snad bude vědět více. Hned zítra k němu jedu. Ale z krmiva si myslím, že to nemá, už ho mám doma 3 měsíce a doteď s tím problémy neměl. Min. týden měl poslední vakcinaci podle plánu, třeba to může být reakce i na to. Nebo má oslabenou imunitu, vážně netuším. Četl jsem všude možně a podobné příznaky má alergie na žrádlo, nebo i na antiparazit. obojek, šampóny a v neposlední řadě i onemocnění trudníkem, ale to doufám, že vážně nemá. Je toho prostě hrozná spousta co by to mohlo být. | |
| | | Miskyn
| Předmět: Re: Mám problém u štěněte s v flekem na zádech a boláky... Mon May 11, 2009 11:31 pm | |
| PS: Děkuju moc za vaše názory, máme psy už dlouho ale s něčím podobným jsem se ještě nesetkal. Vím jen že soused měl psy čau-čau a těm se tady dělaly fleky na zádech, ale vet. jim říkal že se to vyléčit nedá. Měli to každoročně. Ale vážně netuším co to měli. | |
| | | adam
Poeet p?íspivku : 16 Localisation : Pardubice Registration date : 17. 12. 08
| Předmět: Re: Mám problém u štěněte s v flekem na zádech a boláky... Tue May 12, 2009 7:49 am | |
| Zdravím měl jsem podebný problém jako vy mokvavé strupy bylo to od poštípaní komárem čistil jsem mu to dezinfekcí Betadin zelená lahvička. a počase se mu to zahojilo ale měl to docela dlouho ale muže to být i něco jiného?určitě bych navštívil veterináře. | |
| | | Miskyn
| Předmět: Re: Mám problém u štěněte s v flekem na zádech a boláky... Tue May 12, 2009 6:49 pm | |
| Tak jsme byli u jiného veterináře a ten si myslí, že to je alergie na blechy, resp. jejich kousnutí. Je to ale divné docela pravidelně ho koupu v antiparazitu tak 1 krat za 14 dni a ma antiparazitní obojek. Ten mi ale řekl že pravděpodobně neúčinkuje.
Docela mě to naštvalo, protože sem mu ho koupil za 350 Kč a má být proti skoro všemu i proti komárům. Chtěl bych Vás požádat o radu jestli máte nějaký osvědčený na velké psy. Zatím jsem dostal Frontline Combo, nejaký přípravek na vykoupání a prospekt na obojek značky Kiltix, slyšel jsem, že jsou dobré.
Ale chci se zeptat, jestli máte někdo s tímto výrobkem zkušenosti, nebo s něčím jiným. | |
| | | adam
Poeet p?íspivku : 16 Localisation : Pardubice Registration date : 17. 12. 08
| Předmět: Re: Mám problém u štěněte s v flekem na zádech a boláky... Tue May 12, 2009 9:44 pm | |
| zdravím ja mám pro psa obojek značky Scalibor a jsem sním spokojen a je jak na blechy tak na klíštata i komáry koupil jsem ho už po druhé.a Frontline je určitě super tak už jsem ho použival. | |
| | | Miskyn
| Předmět: Re: Mám problém u štěněte s v flekem na zádech a boláky... Tue May 12, 2009 10:05 pm | |
| Díky moc, ja se ještě po něčem porozhlédnu. Přece jenom na to ma docela těžkou alergickou reakci. Uvažoval jsem i o Strongholdu, ale tej ne prý hodně finančně náročný, tak se ještě po něčem porozhlédnu. Chtěl bych něco co je odolné i proti vodě, protože on vodu přímo miluje. | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Mám problém u štěněte s v flekem na zádech a boláky... | |
| |
| | | | Mám problém u štěněte s v flekem na zádech a boláky... | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |
|